Beuda estudiarà el grau d’eficiència energètica del municipi casa per casa

Casa per casa. Així és com l’ajuntament de Beuda vol treballar per un municipi més eficient energèticament. El consistori prepara un estudi que analitzarà les necessitats dels habitatges del municipi i els hàbits dels seus veïns, per saber quines polítiques o ajudes caldria impulsar.

Bernat Sanz, alcalde de Beuda: Bernat Sanz, alcalde de Beuda: El principal problema de la transició energètica és saber quina és la fotografia d’origen per poder prendre mesures. Volem saber en quin nivell d’eficiència energètica estem a nivell de cases, a partir d’aquí començarem. Això inclou, per exemple, els trasllats que fem en cotxe, per exemple.

Segons l’alcalde de Beuda, es tracta d’un treball sense precedents per les característiques del municipi, que necessita de la implicació veïnal.

Bernat Sanz, alcalde de Beuda: No hi ha una experiència prèvia real en municipis com el nostre amb masies. Això està començant i ho demanarem a la gent, i des d’aquí faig una crida, perquè no podem entrar a casa de la gent si no vol participar-hi.

Abans de començar el treball de camp l’ajuntament vol elaborar una proposta tècnica del projecte, que presentarà als veïns en els propers mesos.

x