Es posen en marxa les actuacions dels pressupostos participatius 2019 a Olot

Entre les propostes escollides pels olotins i olotines durant la segona edició dels pressupostos participatius s’hi troben la millora de set places, la senyalització dels circuits de la Muntanya Pelada, un cicle d’actuacions culturals, la construcció d’un tram de bicicarril i un taller de bicicletes. Actuacions que l’Ajuntament d’Olot ja ha aprovat i està a punt d’iniciar.

La primera d’elles i amb un pressupost de 55.000 euros permetrà la millora del paviment, la incorporació de vegetació, mobiliari com bancs, papereres i fonts, jocs infantils i equipaments esportius en set places de la capital garrotxina.

Eduard Callís, arquitecte: Un espai públic amable, amb vegetació, intel·ligible en el sentit d’entendre a primer cop d’ull com estan organitzades les coses. Havia de ser segur i adequat a cada barri.

La segona de les actuacions serà la millora de la senyalització dels itineraris a la Muntanya Pelada amb un cost de 10.000 euros. Acció que s’ha consensuat seguint el projecte Belluga’t impulsat per l’Àrea d’Esports del consistori olotí. I amb un cost de 15.000 euros s’intentarà potenciar l’ús de la bicicleta amb la creació de noves connexions entre barris i quatre tallers formatius gratuïts de reparació i manteniment, tot i que aquesta proposta s’englobarà dins el Pla d’Impuls de la Bicicleta d’Olot 2020. Per últim, i amb un cost de 20.000 euros s’iniciarà el projecte ‘Zona B’, una iniciativa que pretén acostar la cultura als barris amb la programació de quatre activitats socioculturals familiars.

Anna Casamitjana, tècnica Consorci Acció Social Garrotxa: El que fan és portar l’espectacle, per exemple, a les escales de Montolivet, espais on habitualment no hi ha aquest tipus d’accions. També al Cassés, a la pista de vivendes Garrotxa o a la Plaça Malagrida, al Passeig de Barcelona. I, per tant, durant quatre caps de setmana començant el 30 de maig, els dissabtes a la tarda/vespre hi haurà quatre activitats diferents.

Els pressupostos participatius del 2019 van obtenir un total de 1.372 vots amb un 6% de participació. El consistori ja comença a iniciar les accions i a preparar la nova edició per aquest 2020.