La Garrotxa demana ser inclosa en el pla d’emergència de les lleres de l’ACA

Es calcula que les afectacions del temporal Glòria a la Garrotxa pugen a més de 2 milions 200 mil euros, segons el Consell Comarcal. D’aquests, uns 139.000 correspondrien als danys que han patit les lleres dels rius garrotxins. Les afectacions, a banda del Fluvià, afecten també les conques del Ser, el Brugent, el Turonell, o el Llierca, entre d’altres, i de forma molt significativa a la riera del Llémena i la de Bianya. Això ha deixat els canals fluvials vulnerables davant noves riuades.

Francesc Canalias, director Consorci SIGMA: La vinguda ha estat important, i per tant hi ha una quantitat d’arbres, brancada i matèria orgànica gran a les lleres que impedeix el flux correcte d’aigua als rius. Hem d’actuar ràpidament per deixar bé les lleres davant una nova riuada.

Per tal de solucionar els problemes que han provocat les crescudes arreu del país, l’Agència Catalana de l’Aigua prepara una declaració d’emergència per tal de restituir les lleres requerint menys burocràcia per les diverses actuacions. Davant aquesta possibilitat, la Garrotxa demana ser inclosa en aquesta emergència.

Francesc Canalias, director Consorci SIGMA: Sembla que estem en bon camí perquè l’ACA ens doni suport. Està previst que l’ACA declari l’emergència per a poder fer els treballs amb contractacions més ràpides del que és habitual.

Segons el Consorci SIGMA, els treballs per recuperar els rius de la crescuda provocada pel temporal poden durar mesos.