Les lleres dels rius garrotxins han sofert danys importants

Els rius garrotxins presenten en aquests moments múltiples afectacions per les riuades de la setmana passada. Hi ha molts arbres caiguts que romanen a les seves lleres, i taponen les vies fluvials de circulació. També hi ha passeres que s’han esfondrat per la crescuda de les aigües. Un altre dels efectes més visibles són els nombrosos plàstics que es poden trobar als seus marges.

Per tal de fer front a les neteges dels rius després del pas del temporal Glòria, es duen a terme múltiples accions a la comarca. Un exemple el tenim a Olot, on els alumnes de l’Escola Malagrida han anat fins a la llera del Fluvià al seu pas per la ciutat, per retirar les deixalles que s’han acumulat als marges pels efectes de les riuades. S’hi ha trobat des de mòbils, a martells, carros de compra o ampolles de vidre. Els estudiants de cinquè del centre educatiu han recollit el material d’un tram per després reciclar-lo directament a la deixalleria o per destinar-lo a una acció artística.