Aquest dissabte la música tradicional torna a Olot de la mà del Garrotxinàrius

Els balls d’arrel tradicional tornen a prendre protagonisme a la capital garrotxina de la mà del Garrotxinàrius. L’esdeveniment tindrà lloc aquest dissabte a la Sala El Torín i al Teatre Principal d’Olot simultàniament, oferint una programació variada amb grups del territori i estrangers. Els occitans ‘Bal O’Gadjo’ mostraran músiques i cants tradicionals d’arreu del món a partir de les quatre de la tarda, i les ‘Violines’ ho faran sota el violí i l’acordió diatònic amb un repertori basat en els vells violinistes del Pirineu català.

Maria Gironès, Ofolk: Aquest any com sempre hi ha un grup de fora i un de català. D’estranger hi ha un grup francès que es diu ‘Bal O’Gadjo’ que interpreta músiques del món amb melodia i cant, és una música molt ballable i han estat aquí a Catalunya a la Fira Mediterrània, crec que serà un ball molt animat. Per la part catalana tenim les ‘Violines’, que són un grup totalment format per dones i aquesta vegada ve en format trio.

Per setè any consecutiu el Garrotxinàrius també oferirà diversos tallers, en aquesta ocasió de vals a cinc temps i de rondeu, una disciplina en grup, a banda del ball de gitanes del Vallès a càrrec de les ‘Violines’. Per acabar la jornada s’ha organitzat un sopar  popular a l’Orfeó Popular Olotí, abans del ball final a les 10 del vespre. Les entrades es poden adquirir al web d’Olot Cultura o al Teatre Principal d’Olot.