Els veïns de St. Iscle de Colltort i St. Miquel de Pineda reclamen solucions immediates a Endesa i a les diferents administarcions per acabar amb els problemes de llum

Goretti Raurell, veïna Sant Miquel de Pineda: Un senyor d’Endesa em va dir que primer feien allò urgent i després nosaltres, i nosaltres ja portàvem tres dies sense llum.

Gairebé quatre van ser els dies que els veïns de Sant Iscle de Colltort i Sant Miquel de Pineda van quedar-se sense llum durant el Temporal Glòria. Però que arrosseguen l’intermitent funcionament elèctrica ve des fa temps, i asseguren que cada cop s’accentua més.

Els veïns reclamen solucions a la companyia Endesa i a les administracions, especialment al Consell Comarcal i la Diputació, i és que per alguns aquests problemes afecten al seu negoci.

Goretti Raurell, veïna Sant Miquel de Pineda: No tenir llum per nosaltres és no tenir aigua, no tenir calefacció, en el cas de negocis com el nostre, de cases rurals, vol dir no poder obrir, haver d’enviar la gent a casa, no tenir clients… L’ajuntament de Sant Feliu ens està fent molt costat, però ara ha arribat un moment que els veïns dels diferents masos ens hem ajuntat per fer que des d’Endesa i les institucions se’ns escolti i s’hi fiqui una mica de mà al problema.

El problema, però, també afecta directament a les persones. És el cas de la Júlia, la neta de l’Oriol, que pateix un problema als pulmons que li requereix estar connectada a una màquina. Per sort compten amb un generador, comprat per ells mateixos, però lamenten que davant situacions com aquesta se’ls ignori d’aquesta manera.

Òscar Bulbena, veí de Sant Iscle de Colltort: A determinades hores del dia necessita l’energia elèctrica perquè se l’ha de connectar a màquines i amb aquests problemes de llum es converteix en una situació insostenible. Això és desesperant. Si un es perd un Barça-Madrid, doncs passa el que passa, però si un porta un medicament que hi va en joc la fill la salut d’un fill o un net… és molt greu això.

Els veïns també expressen no sentir-se escoltats pel Parc Natural.

Òscar Bulbena, veí de Sant Iscle de Colltort: No hi són ni se’ls espera. Nosaltres creiem que, almenys indirectament, ens haurien de recolzar una mica ni que sigui pel fet de com d’importants som les persones que vivim a entorns rurals per la preservació del territori.

Per sort el temporal Glòria ja és història, però els problemes de llum en aquests nuclis de Sant Feliu de Pallerols, no.

Goretti Raurell, veïna Sant Miquel de Pineda: Ens sap greu perquè nosaltres tenim els mateixos drets i deures que la gent que viu a Olot o ciutats més grans, per exemple.