Prop de 200 veïns de la Vall assisteixen a l’exposició de projectes de la variant

Gairebé dos-cents veïns de la Vall d’en Bas van assistir aquest dimecres a l’exposició dels estudis de la variant del municipi i de Les Preses, a càrrec del Director General d’Infraestructures Xavier Flores. Entre els dubtes hi ha el fet que la carretera es projecti en terrenys inundables, una qüestió que la Generalitat espera resoldre en col·laboració amb l’Agència Catalana de L’Aigua.

Conèixer més a fons les diferents alternatives proposades per a la Variant de Les Preses i la Vall d’en Bas, demanar per què s’han descartat altres possibles traçats com el de Marboleny, o mostrar les inquietuds sobre si la nova carretera pot inundar-se, en estar situada en terrenys propicis a negar-se: són alguns dels dubtes que van esgrimir els veïns de la Vall d’en Bas al Director General d’Infraestructures de la Generalitat, Xavier Flores, en una xerrada a Can Trona. El responsable de l’àrea va exposar els diferents estudis fets, i va mirar de respondre alguns dels dubtes plantejats. Segons Flores, el Departament no té cap inconvenient en rebre al·legacions a les alternatives presentades.

Xavier Flores, director general d’infraestructures: “Presentar al·legacions no és cap problema; volem que tothom pugui dir la seva i volem conèixer totes les al·legacions que ens permetin millorar el projecte.”

Arran del pas del Temporal Glòria, un dels aspectes que més dubtes genera és la construcció de la infraestructura per terrenys qualificats d’inundables. Segons Flores, segueixen treballant en aquest aspecte.

Xavier Flores, director general d’infraestructures:”El projecte constructiu portarà un nou estudi hidrològic de l’Agència Catalana de l’Aigua; quan hem vist les inundacions que hem tingut, són semblants amb el que marcaven els nostres estudis. Però hem d’acabar d’acotar les actuacions que s’hauran de dur a terme a la variant, que ho farem conjuntament amb l’ACA.”

Més de 170 veïns van ser presents en un acte on la gran majoria d’assistents van manifestar que estaven en desacord amb la construcció de la variant tal i com està plantejada.

 

x