Santa Pau treballa per solucionar una fuita d’aigua causada per la llevantada

Els pobles de la comarca segueixen refent-se dels efectes del Temporal Gloria. A Santa Pau aquesta setmana estan treballant per reparar una fuita d’aigua en una zona que alimenta el dipòsit de Can Baltasar i un sector de masies de la Cambra Fosca. Divendres passat es va detectar, a través del telecontrol de dipòsits i pous, una anomalia en el consum d’aigua de veïns abonats, alguns dels quals també van notar alteracions en la pressió de l’aigua. Es creu que l’erosió del terreny hauria  pogut afectar alguna canonada.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: S’ha detectat que a un sector del municipi hi ha un consum excessiu d’aigua. Pel volum de cases que alimenta aquesta xarxa no és viable.

És per això que els operaris estan treballant aquests dies per trobar l’arrel del problema. Unes tasques que l’alcalde de Santa Pau assegura que no són senzilles.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Tanquem diferents sectors per detectar la zona afectada i solucionar-ho

L’averia, però, no causa grans afectacions als veïns d’aquesta zona de Santa Pau, més enllà de d’algun tall puntual d’aigua.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: De moment això no provoca afectacions als veïns, però s’ha de reparar perquè està perdent molta quantitat d’aigua.

El consistori ha quantificat, almenys, en 100.000 els euros que s’hauran de destinar a reparar desperfectes causats per la llevantada, ja sigui per arreglar esllavissades, la reparació de murs propers a la carretera o el manteniment de vies urbanes. Unes tasques que s’allargaran unes setmanes. En aquests moment, però, asseguren que no hi ha cap masia del municipi que estigui incomunicada.