Aquest diumenge tindrà lloc la 2a edició de la marxa per l’Alta Garrotxa

L’Alta Garrotxa serà de nou l’escenari de la marxa popular en memòria de la retirada republicana aquest diumenge. En la passada edició es commemoraven els 80 anys de l’exili cap a territori francès, i gràcies a l’èxit de la primera convocatòria enguany el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca i l’Amical d’Antics Guerrillers de Catalunya tornen a organitzar la marxa, que sortirà des d’Olot amb autocar fins a Sadernes, punt d’inici del recorregut per acabar a Sant Llorenç de Cerdans.

Raül Valls, president Amical Antics Guerrillers de Catalunya: Al poble de Sant Llorenç estan molt presents aquelles dates de l’any 39. Recorden on estava el camp i les ermites on el capellà, amb una gran humanitat, va obrir perquè la gent que estava en circumstàncies més complicades pogués trobar refugi.

La importància de la població es veurà reflectida al final de la marxa, on es duran a terme diverses activitats per posar el punt i final a la segona edició d’aquesta caminada.

Miquel Àngel Fumanal, president PEHOC: Pensem que aquest treball conjunt des que estem estudiant també la figura de Francesc Serrat Pujolar ha de portar encara moltes més qüestions. Per tant, llarga vida al treball sobre la Guerra Civil, també sobre la República, sobre la postguerra, segur que hi haurà moltes més coses.

Prop de 100 participants emprendran la segona marxa per l’Alta Garrotxa aquest diumenge per commemorar als milers de republicans que es van veure obligats a abandonar casa seva durant la Guerra Civil.