Els grups de l’oposició demanen celeritat al Consell Comarcal de la Garrotxa per resoldre la Planta de Triatge

La sentència del contenciós per la planta de triatge comarcal, que anul·la el pla especial als terrenys de Can Coma de Baix, a Sant Jaume de Llierca, i apunta modificacions que s’haurien de fer, com una ubicació que no ocupi l’espai protegit i un millor accés, tornen a allargar els terminis per a la seva construcció. Ahir, al ple del Consell Comarcal, Esquerra Republicana i el Partit dels Socialistes van demanar celeritat i van oferir mà estesa per ajudar perquè la planta digui una realitat al més aviat possible.

La CUP, que té un militant denunciat per un afer relacionat amb el projecte de la planta, ha demanat una reunió que mantindrà amb l’equip de govern del Consell per aportar les seves propostes.

El president del Consell Comarcal, Santi Reuixach, ha promès transparència en els propers passos a seguir en aquest procés, i ha informat d’una recent reunió mantinguda amb l’alcalde de Sant Jaume de Llierca, contrari a la construcció de la planta a Can Coma de Baix.

Tant el Consell Comarcal i com l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca s’han donat uns dies per decidir les respectives postures i els propers passos a seguir amb el projecte de la planta de triatge comarcal.

Al ple del Consell Comarcal també es van aprovar les transferències econòmiques als diferents consorcis vinculats a l’ens garrotxí, així com el servei de recollida i custòdia d’animals de deu municipis. En aquest punt, els grups hi van votar a favor però van insistir en la necessitat de millorar l’equipament i fer inversió en vacunes o esterilitzacions.

A l’apartat de precs i preguntes, es va acordar interposar una queixa formal a Endesa, per tal de posar de manifest el descontentament pels talls d’electricitat que va patir la comarca durant la setmana passada, i la manca d’atenció rebuda per part de la companyia. Tots van valorar satisfactòriament la resposta dels cossos d’emergència per la gestió de l’episodi.

Deixa un comentari