Ha mort l’històric jutge de pau de Besalú Joan Gratacós

Foto: Gironanoticies.com

Ha mort Joan Gratacós, històric jutge de pau de Besalú. Conegut a la vila comtal com Joan Safont, va ser jutge de pau del municipi des del 1989 fins la passada tardor, quan va ser rellevat a l’edat de 93 anys per Mercè Plana. Durant 30 anys, Gratacós va treballar per la convivència entre els veïns del municipi, tenint cura del registre de batejos, casaments i defuncions. No hi ha constància que cap altre jutge de pau hagi ostentat el càrrec durant tant de temps en la història de la vila.

Sastre i venedor de roba de professió, Gratacós va col·laborar activament en la vida social i cultural de Besalú, en el teatre a la vila, les visites nocturnes que s’hi realitzaven, Ràdio Besalú i l’Associació de Donants de Sang. Aquest divendres a la tarda, l’alcalde del municipi, Lluís Guinó, comunicava la notícia via Twitter i agraïa públicament la contribució del fins fa poc jutge de pau a la vila comtal, destacant la gran estima que Gratacós tenia per la vila.

x