L’únic representant de Corea del Nord a Occident visita Olot

L’únic representant nord coreà a Occident, és Alejandro Cao de Benós, que va impartir ahir una xerrada a Olot a càrrec del Partit Comunista del Poble de Catalunya per explicar el paper de Corea del Nord i la seva relació amb el país. Segurament la pregunta que molts es fan en aquests moments és com un català procedent d’una família noble ha aconseguit accedir a Corea del Nord i ser nombrat portaveu i delegat diplomàtic. Aquesta és la resposta del representant.

Alejandro Cao de Benós, representant del Partit del Treball de Corea del Nord: Em va costar molt, però mitjançant unes famílies nord coreanes que vivien a Madrid als anys 90 vaig tenir un primer contacte amb el país, em vaig enamorar de Corea del Nord i vaig crear una associació internacional que avui en dia té 15.000 persones a 120 països del món.

Cao de Benós viatja arreu del món per transmetre el missatge de Corea del Nord i canviar la imatge del país.

Alejandro Cao de Benós, representant del Partit del Treball de Corea del Nord: Tranquil·litat, però sobretot de conèixer un país que probablement és el més desconegut de tot el món. I donar respostes directes sobre com és la vida a Corea del Nord, si s’hi pot viatjar o com pensa Corea treballar en el seu futur, quin tipus de societat vol construir al país.

Una societat, segons el diplomàtic, igualitària, on la vivenda és gratuïta, no existeixen lloguers ni hipoteques. Tothom té accés a la universitat i a la sanitat i no hi ha atur. Però, ha conegut personalment el representant català al líder nord coreà?

Alejandro Cao de Benós, representant del Partit del Treball de Corea del Nord: He tingut la possibilitat de saludar-lo i estar amb ell a algunes activitats estatals, però encara no de passar gaire temps amb ell.

Una trentena de persones van assistir ahir a la xerrada on Cao de Benós va respondre a totes les preguntes sobre Corea del Nord i sobre el seu paper al país.

x