Creen un pla de comunicació per difondre el valor de la Formació Professionalitzadora

Durant el 2018, només el 6% dels graduats de Formació Professional es trobava en situació de recerca de feina, quan l’atur juvenil superava el 20%, i 7 de cada 10 graduats de cicle superior treballava en el seu àmbit.

Són només algunes de les dades amb les que es constata el funcionament de la FP a la Garrotxa, però que necessita un impuls per atraure més treballadors a les empreses de la comarca.

Carolina Corominas, directora de l’Oficina d’Olot del Departament de Treball de la Generalitat: “Des de l’Oficina ens trobem amb la necessitat de fer un encaix entre l’oferta formativa i el que ens trobem a les oficines.”

Estanis Vayreda, primer tinent d’alcaldia Ajuntament d’Olot: “Necessitem talent i bons professionals per a les empreses de la comarca.”

En aquesta línia es va constituir el 2018 el Pacte per a la Formació Professionalitzadora de la Garrotxa, amb l’objectiu de promoure els estudis de FP a la comarca. Així, s’ha presentat un web i un pla de comunicació amb marca, PRO, per difondre la vàlua d’aquests estudis.

Mònica Vidal, presidenta de la Comissió per la Formació Professionalitzadora: “La gent no sap que hi ha la possibilitat d’estudiar, estudiar i treballar al mateix temps o la possibilitat d’aconseguir altres certificats. El que s’intenta és posar en valor el què tenim, que donaria resposta a necessitats de molts joves i a preguntes de molts pares.”

El Pacte compta amb 29 membres, entre els quals hi ha centres de formació, entitats de l’Administració, sindicats i organitzacions empresarials.