Un miler de persones es suma a la primera edició de les Marxes per la Llibertat de la Garrotxa

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium i l’ADL han volgut reproduir aquest cap de setmana les Marxes per la Llibertat que es van fer en resposta a la sentència a la Garrotxa, per seguir reivindicant el dret a l’autodeterminació de Catalunya.

Dissabte, el temps va acompanyar els centenars de caminants van sortir de quatre municipis diferents, Santa Pau, Besalú, la Vall de Bianya i la Vall d’en Bas. Entre ells hi havia la Diputada al Congrés per Esquerra Republicana Montse Bassa, germana de la consellera Dolors Bassa, i també persones vingudes de comarques veïnes.

Miquel Casas, participant: És aquell petit gra de sorra, perquè si ens hem de refiar dels polítics, malament rai.

Ramon Comas, participant: Som molta gent, la ciutadania ja està unida per fer moltes coses i els que no segueixen són els polítics

Joan Toll, participant: Som una colla del poble de Folgueroles, que dins de la desgràcia que ens toca viure, ens anem trobant tres o quatre cops la setmana.

 

Les primeres capçaleres en entrar a Olot van ser la de la Vall de Bianya, que va arribar a la plaça Clarà acompanyada del gegant Batoies, i la de la Vall d’en Bas, que van enfilar el carrer Sant Rafel fins al Firal. Les quatre marxes van confluir finalment al Firal Petit. Segons l’organització, més d’un miler de persones van sumar-se a la iniciativa.

Lluís Adell, ANC Sant Feliu de Pallerols: Crec que estem al voltant del miler de persones però això és una cosa viva, mentre caminavem s’ha anat afegint gent. De moment estem molt contents amb el resultat de la crida que hem fet.

L’acció reivindicativa es va cloure amb un acte polític conduït per l’activista i clown Jordi Pesarodona, i actuacions de màgia i música.

Deixa un comentari