Els usos i riscos de les xarxes socials, la primera de les xerrades que ha organitzat l’AFA Escola Pia d’Olot

Quins usos, riscos i oportunitats ens ofereixen les xarxes socials? Quin paper tenen les famílies en l’educació per un ús responsable? Aquestes són algunes de les moltes preguntes que va intentar resoldre la primera de les xerrades que l’AFA de l’Escola Pia d’Olot.

Els joves d’avui dia utilitzen les xarxes socials com una nova manera de relacionar-se amb el món, exposen públicament el seu dia a dia, s’escriuen amb desconeguts o tenen accés a informacions de vegades poc contrastades, unes eines que de vegades costen de gestionar i que preocupen a molts pares i mares.

Pere Cornellà, mestre i pedagog: Quins riscos hi poden haver darrere les xarxes socials però també donar-hi una mica de volta, també es poden utilitzar de manera positiva, i que per tant són unes oportunitats que podem aprofitar tant pares com docents.

Però, aquestes eines, al final acaben tenint més avantatges o més inconvenients?

Pere Cornellà, mestre i pedagog: El problema es que moltes vegades es culpabilitzen les eines, l’aïllament és cosa de les xarxes socials, la violència és culpa dels videojocs…de vegades no és tant això sinó de com s’utilitza.

Les xerrades es centren en temes d’actualitat que afecten a infants i joves amb l’objectiu de donar eines i recursos a les famílies i docents per tal de prevenir-los i afrontar-los.

Coralí Balés, AFA Escola Pia Olot: Des de ja fa tres anys, l’AFA de l’Escola Pia vam crear un espai d’intercanvi on les persones poguessin expressar dubtes i inquietuds i rebre inputs o recursos per saber com afrontar l’educació dels seus fills.

La propera xerrada serà el 18 de març sobre com gestionar i prevenir el bulling des de casa i quin és el paper de les famílies i mestres davant l’assetjament escolar.

x