Els veïns de Les Fonts d’Olot reuneixen més de 20 denúncies per robatoris en domicilis i reclamen una solució

A les 8 del vespre al local de l’Associació de Veïns de Les Fonts d’Olot començava la reunió convocada sobre els robatoris en domicili que s’han fet especialment freqüents des del novembre. Prop d’un centenar de persones van omplir l’anomenada Sala de Jocs del centre en una trobada a porta tancada, sense premsa ni agents de seguretat, per recollir les denúncies efectuades pels veïns, així com les propostes que tenien per mirar de trobar-hi una solució. En aquesta reunió s’han reunit 23 denúncies. Algunes són de fa dos anys, quan van començar els robatoris al barri. La majoria, però, corresponen als últims mesos, des del novembre, coincidint amb el canvi d’hora. Els lladres actuen habitualment quan es fa fosc, a primera hora de la nit, quan els veïns encara no han tornat a casa, al barri de les Fonts fins als peus de la muntanya de Batet, on es troben els carrers que porten els noms de la rosa dels vents, com el carrer Mestral, on han patit robatoris les últimes setmanes. Cerquen joies i diners, tot i que fa unes setmanes van robar-hi un Porsche, que ha estat localitzat fa alguns dies a Badalona.

La presència policial al barri s’ha incrementat des de l’augment dels robatoris. A la reunió, els veïns continuen demanat més vigilància, ja sigui amb càmeres de seguretat o amb el reforç de les patrulles en les hores pertinents. S’han plantejat fins i tot contractar seguretat privada. De moment, han creat un grup de whattsapp on s’informen de moviments sospitosos que veuen al barri.

L’Associació de Veïns del barri de Les Fonts traslladarà les denúncies i les propostes recollides a la Federació d’Associació de Veïns, així com a les autoritats i els cossos de seguretat competents, per mirar de trobar-hi una solució.