Es redueixen un 40% els robatoris a domicilis a Les Planes d’Hostoles amb la posada en funcionament de les càmeres de videovigilància

Els robatoris a domicilis de Les Planes d’Hostoles han caigut un 40% segons el consistori, coincidint amb la posada en funcionament de les càmeres de videovigilància. L’Ajuntament també assegura que hi ha hagut detencions relacionades amb els robatoris que hi ha hagut el 2019.

A finals de 2018, cada mes hi havia com a mínim un robatori a Les Planes d’Hostoles, fet que els va portar a demanar la instal·lació de càmeres de videovigilància a l’entrada del municipi, una mesura de seguretat en funcionament des del març de l’any passat. Ara, comencen a comprovar-ne els resultats: segons el consistori, els robatoris a domicilis s’haurien disminuït en un 40%, i esperen que encara es redueixin més.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: “Entenem que s’hauria d’incrementar aquesta disminució, perquè les càmeres fan un efecte dissuasiu i els lladres haurien d’anar a delinquir en altres ubicacions.”

L’equip de govern també ha constatat que les càmeres ajuden a que els Mossos tinguin més suport en la seva tasca.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: “Hi han hagut detencions de robatoris efectuats el 2019. Per tant és important comprovar que la càmera és efectiva, amb la detenció corresponent.”

Es preveu que el projecte pilot de càmeres de videovigilància que s’han d’aplicar a altres pobles garrotxins entrin en funcionament durant aquest primer trimestre de 2020.

x