La història de Maià de Montcal i Dosquers, recollida als Quaderns de la Revista de Girona

La història de Maià de Montcal i Dosquers ja té una monografia. La col·lecció ‘Quaderns de la Revista de Girona’ ha publicat una nova monografia dedicada a Maià de Montcal i Dosquers, a càrrec de la filòloga Dolors Olivé.

Maià de Montcal i Dosquers, situats entre la plana i la muntanya, a la confluència entre tres comarques, eren dos municipis diferents fins que el 1969 van unir-se sota el nom de Maià de Montcal. Aquesta monografia, ressegueix la història d’aquests dos municipis abans i després de la seva fusió. Per exemple, després de la seva fusió, durant molt temps van seguir tenint escola, ajuntament i parròquia per separat. També parla sobre béns naturals, patrimoni cultural o tradicions.

Al llibre hi ha col·laborat pràcticament tot el poble, aportant fotografies, informació, dades, històries o anècdotes. Un quadern amb tota la història del seu municipi i, al cap i a la fi, també de la seva pròpia.

Dolors Olivé, autora: És una obra col·lectiva, perquè aquests llibres són uns llibres que la gent s’espera molt, perquè d’alguna manera hi surten ells, hi surten els seus avis, el seu poble, la seva casa,  i això per ells té molt de valor.

El quadern és el número 205 de la col·lecció ‘Quaderns de la Revista de Girona’, editat per la Diputació de Girona conjuntament amb l’Obra Social La Caixa, que al llarg d’aquests més de 200 números publicats, s’ha fet un intens recorregut per la geografia, la història i la cultura de la província de Girona.

Joan Gainza, alcalde de Maià de Montcal: Nosaltres ja vam dir en un principi que si, que ens interessava tenir un document de recull del que és patrimoni, cultura, vivències i històries del poble i ens ha agradat moltíssim aquesta edició.

El llibre es pot adquirir a les llibreries i a l’Ajuntament de Maià de Montcal.