Sant Jaume de Llierca i el Consell Comarcal estarien d’acord a fer la planta de triatge de la Garrotxa al sector nord del polígon

La interpretació de la sentència sobre el Pla Especial de la planta de triatge de la Garrotxa als terrenys de Can Coma de Baix de Sant Jaume de Llierca ha obert un període necessari de negociacions per determinar la ubicació definitiva de l’equipament. En declaracions al programa Pros i Contres d’Olot Televisió, l’alcalde de Sant Jaume, Jordi Cargol, considera que cal un estudi de necessitat a nivell comarcal i ofereix una possible alternativa dins el polígon del municipi.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: Al sector nord, la part de dalt, allà hi ha uns terrenys que podrien ubicar aquesta planta.

El Consell Comarcal de la Garrotxa i el Consorci SIGMA no descarten aquesta possibilitat i asseguren que l’estudiaran en una reunió entre les parts, que tindrà lloc en els propers dies.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: Nosaltres enteníem fins ara que arreglant els paràmetres que ens ha marcat el jutge , començant un Pla Especial de nou, podríem anar a Can Coma de Baix. Però si l’Ajuntament de Sant Jaume ens fa una proposta i l’estudiem és viable, doncs per què no? El que hem de mirar és que estiguem d’acord, perquè si ens posem entrebancs no avancem i qui perd és la Garrotxa.

 Francesc Canalias, director SIGMA: Al polígon nord pot anar-hi? Sí. Enmig de les naus industrials? Sí. Serà una nau més? Sí, és així, no té més.

Tan el Consell Comarcal com l’Ajuntament de Sant Jaume asseguren que, de moment, no es contempla construir la planta en un altre municipi de la Garrotxa.