Batet de la Serra acull la 15a edició de la Fira del Fajol amb més de 50 firaires

El fajol tancarà aquest cap de setmana les tres fires amb “f” de la Garrotxa. Després de la del fesol a Santa Pau i el farro a la Vall de Bianya, Batet de la Serra acollirà diumenge la 15a edició de la Fira del Fajol, que intenta posar en valor aquest producte tant típic a la comarca.

Tavi Algueró, alcalde Pedani Batet de la Serra: Volem explicar el procés del fajol, des de la sembra, la collita, allà es fa el batre i el moldre i expliquem mentrestant l’origen del fajol.

Més de 50 firaires formaran aquest any la Fira del Fajol, on també hi haurà expositors de cervesa i pa, a més de demostracions de torn, forja i com es bat, mol i venta el fajol.  La revista Les Garrotxes serà l’encarregada del pregó que inaugurarà la fira i que iniciarà la degustació de tastets.

Carme Plana, Associació d’Amics del Fajol: Pot ser bastant especial i ens l’haurem d’escoltar amb molta atenció, per les coses que m’han demanat a mi crec que ens l’hem d’escoltar molt i molt bé. El faran la revista Les Garrotxes i ens volen explicar des que varem començar, com hem continuat, com estem ara.

Aquest any continuarà el projecte de la construcció d’una cabana de marge que es va iniciar en la passada edició i seguiran activitats com el concurs de coques o de dibuix. Per conèixer la resta d’actes del programa es pot accedir al web www.batetdelaserra.cat