El Festival Sismògraf d’Olot 2020 presenta una de les edicions més crítiques

El Festival de dansa Sismògraf arrencarà el dia de Sant Jordi. En aquesta edició el festival aposta per la responsabilitat social i centra la seva gestió i programació en temes que preocupen a la societat. Tant des de la seva gestió com a festival, com des de la vessant artística programant propostes que treuen a la llum temes d’actualitat. Artistes que, com a reflex de la societat i compromesos amb el moment actual, exploren com gestionar algunes qüestions que preocupen i angoixen els ciutadans.

Tena Busquets, directora artística Sismògraf: Aquesta reflexió fins i tot filosòfica, qüestiona la relació que estem tenint tots els éssers vius del planeta, com ens relacionem i quins mecanismes de poder exercim els uns amb els altres, bàsicament els humans sobre la resta, evidentment.

Entre les estrenes, destaca Sempreviva, de la Companyia Mar Gómez que ens mostrarà una història de supervivència i alliberació i la de la portuguesa Claudia Dias amb Thursday, una peça marxista i feminista.

El Festival Sismògraf, amb 12 edicions a les espatlles i el sisè com a mercat estratègic de la dansa a Catalunya, és un dels festivals clau en el sector i ja s’ha convertit en un referent internacional.

Tena Busquets, directora artística Sismògraf: Som molt planers amb el que volem amb el Sismògraf. Compartir la dansa amb el món, amb tots els ciutadans, amb els programadors, fent que els artistes puguin treballar a gust…

Tot i la reducció del 30% del pressupost provinent de l’Ajuntament, el Festival Sismògraf no s’ha vist pràcticament afectat en aquesta edició ja que, mantenint la resta d’aportacions d’administracions, el seu pressupost ronda entorn als 300.000 euros.

Al web www.sismografolot.cat ja es pot consultar el programa complet, però no serà fins a l’11 de març que podran adquirir les entrades dels actes de pagament.

x