L’Ajuntament d’Olot inicia el servei +60 per a persones en una situació d’atur i amb dificultats per accedir a la jubilació

L’Ajuntament d’Olot ha posat en marxa una nova edició del projecte +60 per a persones de més de 60 anys que es troben en una situació d’atur i amb dificultats per accedir a la jubilació. El servei ha estat en funcionament durant quatre anys, en els quals s’ha atès a prop de 60 persones. Enguany, però, s’ha decidit renovar-lo i incloure-hi la possibilitat de quantificar la pensió de la persona sol·licitant.

Gemma Pujolar, regidora d’Ocupació Aj. Olot: S’assessorava, s’informava de si el treballador podria o no accedir a la jubilació, però aquest any també es quantificarà quina serà la pensió que cobraria aquesta persona si es jubilés en el moment que faci la sol·licitud.

Les persones interessades han d’inscriure’s a DinàmiG i complir els requisits demandats; estar empadronat a Olot, trobar-se en situació d’atur i tenir més de 60 anys. En coordinació amb l’Àrea d’Ocupació es realitzarà un estudi personalitzat de cada cas, i si aquesta es troba amb carències de cotització se li oferirà assessorament amb les opcions disponibles per resoldre la seva situació.

A Olot la taxa actual d’aturats d’entre 55 i 64 anys és la més alta, del 14,28%, un total de 233 persones. I segons el consistori molts d’aquests desconeixen les possibilitats reals d’accedir a la jubilació així com disposar d’un càlcul aproximat de la pensió que els correspon, és per això que l’Ajuntament ha apostat per aquest servei i ha cregut convenient donar-li continuïtat.