Aquest cap de setmana Argelaguer acull la 13a edició de la Violinada

Els instruments de corda fregada tornen a prendre protagonisme a Argelaguer aquest cap de setmana amb la 13a edició de la Violinada, que enguany dedicarà la trobada a la memòria d’un dels seus membres, Josep Joli Blanch. Sota el títol  ‘Rabequets, Rabels i Violins de Pastor: entre Cantàbria i Catalunya’ tindran lloc les diverses activitats que comencen avui divendres i s’allargaran fins diumenge entre concerts, una cercavila i el dinar popular, tots els actes amb els violins i instruments afins com a protagonistes.

Francesc Tomàs, organitzador de la Violinada: Instruments afins de corda fregada, ja venen des de l’Edat Mitjana i de cultures properes. Simplement és un instrument també en forma de llaüt, de corda fregada, però que se sol fer amb una cavitat com un esclop, per això en diuen violí d’esclop, de pastor, rebec, que és el nom català o rabel.

Amb els músics Miguel Cadavieco i Jaime del Blanco com a caps de cartell i una desena d’artistes més aquest any la Violinada oferirà tallers d’instruments de corda fregada a tots els assistents. L’organització pretén que la trobada sigui un espai d’aprenentatge i intercanvi per conservar la música tradicional, un esdeveniment que acull cada any prop d’un centenar de participants entre professionals i curiosos. La programació completa es pot visitar al web www.laviolinada.cat