La demanda de carn de porc a la Xina dona oportunitats als estudiants que cerquen sortides en el sector

Alguns centres de formació asseguren que estan notant directament i en positiu l’obertura de la Xina a les exportacions. És el cas de la fundació KREAS, amb seu a Olot, que ofereix un 100% de formació professional DUAL amb pràctiques a l’empresa. Concretament, ofereix el Cicle Formatiu de tècnic superior de processos i qualitat, a més de formar operaris qualificats.

Mònica Furtet, directora de la Fundació KREAS: Hem començat una formació específica a Vilamalla, que és una de les plantes que ha estat homologada per ampliar l’exportació del Grup Cañigueral a la Xina. Els seus volums han augmentat. Hem fet una formació específica per a 20 persones, que entraran també en aquesta nova planta per poder donar resposta a aquestes noves demandes del mercat.

Pel que fa als productors que han de comprar la matèria primera, el signe proporcionat per la Pesta Porcina Africana és diferent. La puja del preu de la carn de porc els obligarà a algun tipus de reestructuració per seguir sent competitius.

Mònica Furtet, directora de la Fundació KREAS: Com a KREAS, el que podem fer és ajudar-los a buscar aquest perfil professional per donar un valor afegit en aquell producte que feien i que ara lògicament s’ha encarit pel preu de la matèria primera, que s’ha vist augmentat.

De fet, KREAS ha estat recentment guardonada als #FPCAT del Consell Català de la Formació Professional en la categoria de Centres Formatius de Catalunya.

Els premis, pretenen reconèixer, valorar i fomentar les bones pràctiques a les trajectòries individuals, als centres formatius, així com a les empreses i altres entitats promogudes en el camp de la Formació Professional.

La Fundació Kreas és un centre de formació professional de l’àmbit de la indústria càrnia i agroalimentària a Olot, nascut amb l’objectiu de formar i qualificar els treballadors d’aquest sector per contribuir a la millora de la seva competitivitat.

Mònica Fortet, directora KREAS: Un dels grans reptes i grans èxits que hem aconseguit  amb aquest temps,  és l’alta inserció laboral que tenim al mercat ja que un cop finalitzen els seus estudis més d’un 90% acaben treballant o a les pròpies empreses on han fet el període dual o altres empreses del sector que necessiten la incorporació d’aquest talent.

Amb 5 anys de trajectòria i prop de 900 alumnes, KREAS és pionera a la comarca en el model dual i la inserció dels seus alumnes després de finalitzar els seus estudis al centre.