La Pesta Porcina Africana suposarà l’homologació per exportar a la Xina de fins a quatre empreses amb presència a la Garrotxa

La Pesta Porcina Africana està causant un efecte domino amb oportunitats de negoci entre els grans productors gironins i, entre ells, els garrotxins. El sacrifici del 50% de la cabana porcina a la Xina ha relaxat els durs processos de selecció per exportar al gegant asiàtic. A finals d’any, fins a tres empreses amb presència a la Garrotxa van aconseguir entrar o millorar l’exportació i ja són nou a tota la demarcació. Un d’ells és el Grup Cañigueral, amb diverses empreses a la comarca, que podrà augmentar les vendes des de la planta de Frigorífics Costa Brava, a Vilamalla. Pernils Llémena, situada a Sant Aniol de Finestres, és una altra homologada. Participada per Cañigueral en un 25%, podrà exportar a la Xina pernil serrà i curat i paleta curada. Per primera vegada també ho pot fer Olot Meats. Com Frigorífics Costa Brava, podrà exportar al gegant asiàtic carn de porc congelada i refrigerada, greix, vísceres i despulles, a més de peus de porc congelats. La garrotxina Noel Alimentaria posseeix un 30% d’Olot Meats i un 25% de Pernils Llémena. Ara, espera homologar per exportar a la Xina la unitat de negoci de fresc, situada al barri olotí de Sant Roc.

Víctor Nalda, director de la unitat de negoci de fresc de Noel Alimentaria: El seu any xinès acaba una mica més tard que el nostre, aleshores la previsió és que s’hi hagin posat aquest febrer i que s’hi estiguin un, dos, tres mesos, tampoc se sap exactament. Les empreses que van entrar a finals del 2019 havien fet la sol·licitud al 2015, és a dir, han estat més de quatre anys amb el vist-i-plau de les autoritats nacionals i pendents que la Xina digués alguna cosa. Ara tot el tema de la PPA ha fet que tots els timings s’accelerin i ha estat quan nosaltres hem aprofitat, en veure que es desencallava tota aquesta situació, per poder-hi accedir.

Amb el complex qüestionari complimentat i els informes favorables dels ministeris de Sanitat i Medi Ambient, esperen que l’aprovació de les autoritats xineses arribi aquest mateix semestre.

Deixa un comentari