L’Ajuntament de Mieres instal·la plaques fotovoltaiques i canvia l’enllumenat públic

Gràcies a la subvenció del Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Mieres ha fet un canvi cap a la transició energètica. El consistori ha canviat 54 punts de llum de l’enllumenat públic per energia led i ha instal·lat plaques fotovoltaiques a les dependències municipals per tal d’abastir-se d’energia.

Enric Domènech, alcalde de Mieres: Hem instal·lat 16 mòduls a la coberta del sostre de l’ajuntament, la qual cosa ens permet generar energia per poder funcionar durant el dia a les instal·lacions municipals. Per tant, a primera instància l’energia que es genera es destina al propi consum i la restant s’injecta a la xarxa i es compensa.

L’import total de l’actuació ha estat de 15.000 euros, 11.000 dels quals formen part de la subvenció de la Diputació i la resta els ha aportat l’ajuntament. Una acció que el consistori considera necessària per canviar els hàbits de consum energètic al municipi i servir d’exemple per als veïns i veïnes de la vila.

Enric Domènech, alcalde de Mieres: Hem de canviar hàbits i maneres de fer i entenem que com a ajuntament tenim la responsabilitat de donar exemple i d’intentar demostrar que hi ha altres maneres de produir i consumir l’energia.

Amb aquesta actuació Mieres s’apropa al canvi cap a la transició energètica que estan adoptant diversos consistoris de la comarca.

Deixa un comentari