Batet de la Serra bat el rècord d’assistents a la 15a edició de la Fira del Fajol

Més de 50 firaires i centenars de persones es van unir aquest cap de setmana a la Fira del Fajol de Batet de la Serra, donant per finalitzades les tres fires amb “f” de la Garrotxa. L’objectiu de l’esdeveniment rau en la promoció i divulgació d’aquest producte típic a la comarca, que enguany va batre el rècord d’assistents.

Carme Plana, Can Rovira Batet de la Serra: Avui jo crec que és l’any rècord de gent i de públic, perquè no s’havia vist pas mai tanta gent aquí a Batet de la Serra, la veritat. Estem molt contents.

Els restaurants participants van ser els encarregats d’oferir les diverses varietats que es poden elaborar amb fajol, des de receptes típiques a novetats creades pels propis xefs de la comarca.

Joan Massegur, Hostal Els Ossos: Nosaltres també intentem any rere any fer diferents elaboracions amb fajol, intentem crear receptes que es mantinguin i que es puguin trobar també als nostres restaurants i intentar també que utilitzant aquest producte se li doni el valor que es mereix per l’entorn de la Garrotxa i per les nostres cuines.

Expositors, demostracions, concursos i actuacions van ser la resta d’activitats que oferia el programa d’enguany per tal d’animar als assistents, a banda de mostrar la construcció d’una cabana de marge iniciat en la passada edició.

Tavi Algueró, alcalde Batet de la Serra: Hem fet una construcció, l’estan fent ara aquí, que vam iniciar l’any passat. És una cosa que necessita el seu temps, es fa amb pedra seca aprofitant un marge que tenim i es fa aquesta demostració i la gent pot anar mirant de tant en tant com es va fent, i aquest any es donarà per acabada.

Una 15a edició que va comptar amb molt bon temps i un èxit de participació.

x