Miquel Canal i Carme Puigdemont, escollits Rei i Reina del Carnaval d’Olot 2020

El Casal Marià, aquest dissabte al vespre, s’ha omplert de de gom a gom amb motiu de la presentació oficial del Carnaval d’Olot 2020.

La 31a edició del carnaval olotí ho farà amb els habituals actes, com el playback reial, del qual ja pràcticament no queden entrades, el Ball de la Dona al Lucky, la Gran Rua, el sopar de colles i la gran festa de Carnaval amb música a càrrec de l’orquestra Maribel i Dj’s, entre d’altres.

Josep Andrés, CIT: Iniciem la 4a dècada de carnaval a Olot, amb molta il·lusió, molts actes consolidats. El que és cert és que hem d’estar orgullosos del que hem aconseguit a la comarca. Des del CIT com a organització estem molt satisfets, aquesta satisfacció és el que ens ha d’anar empenyent a un altre any fer més coses o a renovar-les.

Enguany els reis del carnaval seran dos membres de la colla dels Marxosos de Santa Pau, en Migueli i la Carme que han pres possessió del càrrec i han dut a terme un pregó que ha acabat, com no podia ser d’una altra manera, amb animació.

De fet, els dos tenen una llarga trajectòria en la festa més divertida de l’any.

Migueli i Carme, Rei i Reina: Fa molts anys que estic al mig del carnaval, fent de jurat, de coordinadora. Gairebé 20 anys de carnaval i 17 a la colla de Els Marxosos. Quan em van dir que seria reina per mi va ser una bona il·lusió. Porto 23 anys participant al carnaval d’Olot i aquest any estic molt content de ser rei i de poder representar a totes les penyes i colles i poder transmetre aquesta disbauxa i aquesta alegria, de passar-m’ho bé i que la gent s’ho passi bé.

Durant la presentació s’ha donat a conèixer, també, el cartell d’aquest any realitzat per l’artista local Antoni Carrera. Una obra provinent del surrealisme figuratiu mediterrani que evoca els primers anys de carrera de l’artista amb un toc, evidentment, carnavalesc.

Antoni Carrera, artista: El cartell que he fet jo, he volgut tocar els meus orígens. Són el surrealisme figuratiu mediterrani en el qual jugàvem molt amb el color, amb la il·lusió i amb el carnaval.

La gran rua de carnaval d’Olot tindrà lloc el dissabte dia 29 de febrer a les 5 de la tarda i es podrà veure en directe per Olot Televisió. De moment, el rei i la reina del Carnaval 2020 tenen clara la seva funció:

Migueli i Carme, Rei i Reina: Hem d’intentar transmetre l’alegria del carnaval, que no es perdi. Sobretot, no falteu!

Les definicions del Rei i la Reina del Carnaval

La Reina, Carme Puigdemont
Pubilla de Sant Joan les Fonts
Ambaixadora de l’alegria, la festa i la diversió
Emperadriu del pedal i senyora del ball
Marquesa de l’esport, el funky i el hip hop
Mestra de la coreografia disciplinada on els Marxosos temen cada vegada

El Rei, en Migueli
Rei Migueli
Ambaixador de la casa del pintor
Príncep de la disbauixa
Fanàtic de la rauxa
Senyor de la bicicleta
Comte del musical, mestre del playback
i monitor del gimnàs, on fa treure la llengua a tota la vall d’en bas

x