La 13a edició de la Violinada d’Argelaguer fusiona Cantàbria i Catalunya amb els violins populars

Els violins han estat uns dels protagonistes aquest cap de setmana a Argelaguer amb la 13a edició de la Violinada, una cita que ja s’ha convertit en un clàssic al municipi i que ha aplegat nombrosos aficionats a aquest instrument de corda fregada. Amb un total de gairebé un centenar de participants, aquesta edició ha anat dedicada als violins populars.

Anaís Falcó, organització: Aquesta edició de la violinada ens hem centrat en uns violins populars que reben el nom de rebec o rebequet i a alguns llocs de la península reben el nom de rebel. És per això que hem convidat un company de Cantàbria, Miguel Cadavieco, que és especialista amb els rebel de Cantàbria on allà és l’instrument que els identifica més.

Dissabte s’han dut a terme diversos tallers en diferents equipaments del municipi, a l’ajuntament, al pavelló, a la biblioteca i a l’escola. Després dels tallers, s’ha realitzat, com a novetat, un concert itinerant pel poble a càrrec de Jaime Blanco, que presentava el seu treball ‘Narcicismos y mi tio’.

L’esdeveniment pretén promocionar i impulsar el coneixement de la música popular en base al violí i a altres instruments de corda fregada. Així, la trobada aconsegueix que gent de totes les edats puguin compartir una afició comuna i es pugui crear un punt on convergeixin diverses cultures

Anaís Falcó, organització: Som molta gent perquè és una cosa col·lectiva, el que ens conflueix és ben bé la trobada.

Enguany, la Violinada ha estat dedicada a Josep Joli i Blanch, músic, instrumentista de contrabaix i violí i compositor de sardanes empordanès que va morir el passat mes de novembre.