La Vall de Bianya inicia les obres del carril bici que connectarà amb el Ripollès

Santi Reixach, alcalde del a Vall de Bianya: Va costar molt de preparar en el seu moment, però per fi les coses sempre arriben i ara es comença aquest enllaç de via verda que ens portarà fins a Sant Joan de les Abadesses per poder enllaçar amb la ruta del ferro.

Són paraules de l’alcalde de la Vall de Bianya en referència a la construcció del nou carril bici que connectarà el municipi garrotxí amb el Ripollès. Gràcies a la subvenció dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional, FEDER, les obres ja han començat aquesta setmana, el que suposarà noves oportunitats pel municipi i la comarca en turisme, negoci i, sobretot, seguretat pels amants de la natura i el senderisme.

Santi Reixach, alcalde del a Vall de Bianya: Jo em penso que serà un bon argument perquè la gent pugui passar per la Vall de Bianya i que els establiments puguin aprofitar-se d’aquesta inèrcia.

Tot i que alguns dels trams es compartiran amb els vehicles, el consistori bianyenc assegura que les obres no impediran el bon funcionament del trànsit de la zona.

Santi Reixach, alcalde del a Vall de Bianya: A algun lloc hi haurà trams compartits que ja se senyalitzaran perquè s’hi pugui passar igualment i d’altres que no es comparteixen ja s’hi pot treballar. Tampoc serà el que influenciarà en el perjudici de la gent, perquè són només uns dies i l’empresa ja sap que poden donar prioritat per passar als veïns.

S’espera que a finals d’aquest mateix any les obres del nou carril bici quedin acabades i es doni obert el tram de 23km que unirà la Garrotxa i el Ripollès. La Vall de Bianya ha estat el primer municipi garrotxí en començar la construcció d’aquests nous trams de vies verdes, tot i que l’aportació dels fons FEDER també permetrà connectar els diferents nuclis de la Vall d’en Bas amb nous ramals de la Ruta del Carrilet.