L’Institut Bosc de la Coma d’Olot acull joves de França i Irlanda gràcies al projecte Erasmus+

La sala d’actes de l’Institut Bosc de la Coma d’Olot ha acollit aquest dilluns al matí d’alumnes d’almenys tres nacionalitats diferents. El centre olotí ha donat la benvinguda a una vintena d’alumnes dels instituts de Marly, França, Ballyhaunis, Irlanda i Sant André, de l’illa de la Reunió, participants al projecte Live culture, Love culture, d’Erasmus +. És la primera vegada que el Bosc de la Coma introdueix aquest programa europeu a la secundària, concretament a tercer d’ESO, en el qual ja participen estudiants de Formació Professional.

Nuri Sala, professora i coordinadora del projecte: Aquests projectes promouen la participació europea, la internacionalització, la globalització, cooperació, etc. I implica un treball a banda de les habilitats, un treball virutal a través d’una plataforma europea.

L’estada dels joves francesos i irlandesos a la Garrotxa ha començat amb una dinàmica de grup per començar a conèixer la ciutat. Però fins ara, havien sentit parlar d’Olot?

Florinda Grondin, coordinadora projecte Erasmus+: Ells no coneixien gens la vila, de fet alguns no havien agafat mai un avió ni sortit de la Reunió. Molts no coneixien Espanya i estan molt contents de participar al projecte i espero tornar amb molt bons records, amb ganes de tornar a Olot i descobrir Espanya i Europa en general.

Els alumnes italians participants en el projecte no han pogut viatjar a causa de l’estat d’emergència pel Coronavirus al país. Tot i així han estat presents a la jornada a través d’un vídeo.