L’associació de veïns de Sant Jaume de Llierca contraris a la planta de triatge creu que el porta a porta n’evitaria la construcció

‘No a la planta de triatge, ni aquí ni enlloc’. L’opció d’ubicar la planta de triatge al sector nord del polígon de Poliger, que van posar sobre la taula el Consell Comarcal i el batlle de Sant Jaume de Llierca a Olot Televisió, tampoc no agrada a l’associació de veïns del municipi contraris a la instal·lació de l’equipament a la Garrotxa. El col·lectiu es manté en la seva posició i insisteix en un comunicat que un equipament com el que projecta la Generalitat no és necessari per la gestió de residus de la comarca. També qualifica d’ ‘irresponsable’ el model que proposa el consorci SIGMA per als propers anys i defensa que la implantació del sistema de recollida porta a porta evitaria la construcció de la planta. En aquest sentit, proposen un canvi en la gestió de residus de la Garrotxa i s’afegeixen a la demanda de l’alcalde de Sant Jaume, Jordi Cargol, perquè es realitzi un estudi de necessitat de la infraestructura. La plataforma veïnal reclama que les decisions d’àmbit comarcal no es prenguin a porta tancada i sense tenir en compte la seva opinió. Alhora assegura que el resultat d’aquestes reunions està sovint relacionat amb “interessos personals i, per tant, corruptes”.