Les Planes d’Hostoles nota un increment important de la presència del senglar a la zona

El senglar està causant estralls a la Vall d’Hostoles. A la zona entre Sant Feliu de Pallerols i Amer s’ha notat com en el darrer any l’espècie s’ha incrementat molt. Les afectacions als camps de conreu són severes, i a més a Les Planes d’Hostoles han vist com l’àrea de pícnic del Jonquer ha estat destrossada per la seva acció. Això ha provocat que les societats de caçadors hagin de fer batudes extraordinàries per reduir-ne la seva població, com la que hi va haver el passat dissabte a Les Planes.

Marc Puig, regidor seguretat Les Planes d’Hostoles: “Cada vegada els senglars estan més a prop de les cases: ens vam trobar com l’àrea de pícnic del Jonquer va quedar destrossada per l’acció del senglar; hi ha nombroses afectacions a la carretera, i molts camps estan fresats perquè els animals hi busquen menjar.”

Joan Grabalosa, membre Societat Caçadors de Les Planes d’Hostoles: “Sí, ho notem quan anem de cacera, perquè hi trobem el doble de porcs. En altres anys els pagesos tampoc es queixaven com aquest any. Nosaltres hem de fer la feina per tenir a tothom content, però no pots arribar a tothom.”

En l’última batuda de caçadors a Les Planes d’Hostoles hi van participar més d’un centenar de persones de la Vall, que van capturar una setantena de caps de senglar. És el doble que l’anterior caça d’aquestes característiques a la zona.

x