Les Associacions de Famílies d’Alumnes dels centres públics d’Olot protesten contra el tancament de la línia de P3 a la ciutat

L’Associació de Mares i Pares de l’Escola Malagrida d’Olot ha volgut manifestar públicament el seu rebuig al tancament d’un grup de P3 anunciat pel Departament d’Educació. La conselleria ha previst que la baixa d’una línia de P3 sigui rotativa els anys vinents, de tal manera que no sigui sempre el mateix centre públic el que es vegi perjudicat. Segons les famílies, la mesura afectarà els propers cursos a les escoles de Sant Roc, Pla de Dalt i Bisaroques.

Els pares i mares creuen que aquest tipus de mesures afavoreixen el transvasament d’alumnes cap a l’escola concertada. Manifesten que aquest curs s’han tornat a omplir les dues línies de P3 ofertes per l’Escola Malagrida sense deixar cap vacant, quan, en conjunt, a les escoles concertades van quedar-hi 26 places per omplir.

Fan notar que a partir d’ara hi haurà famílies que s’hauran de desplaçar si volen optar per una escola pública, i posen com exemple la pròpia escola Malagrida, l’única escola pública que comparteix una zona on hi ha tres centres concertats. Si es compleix la previsió del Departament, el curs vinent en aquest sector s’oferiran 22 places d’escola pública per 125 de concertada.

Les famílies d’alumnes de l’Escola Malagrida se sumen a les reivindicacions a favor de l’escola pública. Defensen el dret a triar una escola pública pròxima i la reducció de les ràtios a les aules.

El comunicat presentat ahir públicament estava signat per les associacions de mares i pares i famílies d’alumnes de les escoles Malagrida, Sant Roc, Bisaroques, El Morrot, Escola Llar i Pla de Dalt, a més de les de les llars municipals.

x