Mieres prepara una moratòria per limitar la proliferació de pisos turístics al municipi

Com ja ha passat en localitats com Begur o Barcelona, la proliferació dels habitatges d’ús turístic en els últims anys ha portat l’ajuntament de Mieres a prendre mesures de regulació. La comissió de Territori de l’equip de govern està a punt d’aprovar una moratòria que suspendrà durant sis mesos l’atorgament de llicències d’ús turístic en habitatges del municipi.

Enric Domènech, alcalde de Mieres: Estem a punt d’aprovar una moratòria que durarà sis mesos, i vol dir que no es podrà donar cap llicència per habitatges d’ús turístic. El nostre compromís és que durant aquests sis mesos  aprovarem una ordenança que regularà quants habitatges d’ús turístic volem en els diferents barris i espais del municipi. Perquè és una problemàtica que incideix directament en el tema de l’habitatge i a sobre fa que els preus del lloguer i la venda incrementin. Com a ajuntament volem incidir-hi per intentar frenar aquesta dinàmica i revertir-la.

La moratòria, que passarà properament pel ple de Mieres, representaria la primera acció municipal per limitar la presència de pisos turístics a la Garrotxa.

x