Castellfollit de la Roca rep un fons amb més de 75.000 fotografies

La història de les últimes dècades de Castellfollit de la Roca i les vivències de tots els seus veïns i veïnes romandrà present gràcies a la cessió de prop de 75.000 fotografies per part de la família Andújar, que ha recopilat durant anys el material per ara cedir-lo a l’ajuntament del municipi. El consistori ha traslladat el fons documental a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, on es catalogarà i digitalitzarà per oferir-lo a tothom qui el vulgui consultar.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: Hi ha una feina de digitalització i de catalogació. Un cop estigui feta aquesta feina l’accés és públic, per tant només cal demanar permís a l’arxiu per poder consultar-ho. Sí que ens plantegem com a municipi poder fer una exposició en record de tot aquest fons de les vivències de la història recent d’aquest poble.

Es tracta d’una cessió de cinc anys, on passat aquest període de temps, si la família no reclama els documents passaran a formar part de l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca. Un fons on s’hi troben fotografies, negatius monocroms i en color, diapositives i material fotogràfic com càmeres, trespeus, flaixos i fotòmetres.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: Són com 75.000 petites històries de Castellfollit dels últims 50 o 60 anys, per tant és una cosa molt important de fets quotidians com comunions, casaments, festes, visites de polítics, tot el que és la història d’aquest poble.

La memòria històrica del municipi seguirà viva gràcies a aquesta cessió on es documenten tant la vida quotidiana com els actes festius i socials del poble des dels anys 1966 al 1997. A banda de retrats com fotografies de carnet, bateigs i comunions, o paisatges de l’Alta Garrotxa.

x