El canvi cap a la tecnologia 5G arriba a algunes llars de la Garrotxa

El canvi cap a la tecnologia 5G ja és una realitat a algunes de les llars de la Garrotxa. Les freqüències amb les quals s’emeten Olot Televisió i la Televisió del Ripollès han començat a canviar, de manera que és necessària una resintonització. De moment, i en un període d’aproximadament dos mesos es continuaran emetent de forma simultània per les dues sintonies, al canal 21 i al 51.

Joan Bramon, gerent d’Electrònica Joan i Xartic: Algunes de les zones ja afectades han estat la Vall de Bianya, Riudaura i una part d’Olot. Després segurament dins d’aquesta mateixa setmana hi haurà la part de la Vall d’en Bas i Les Preses, que poden afectar a les vivendes que funcionen amb el repetidor del Mallol i el Mercadal, aquests hauran de fer-ho de manera directa.

Les persones que viuen en un habitatge unifamiliar amb una antena individual només han de resintonitzar els canals, però les comunitats de veïns hauran d’adaptar l’antena.

Joan Bramon, tècnic d’Electrònica Joan i Xartic: Però sí que el que hem de vigilar més són les comunitats, aquestes si no es fa res quedaran sense veure algun canal i després s’haurà de fer l’arranjament de l’antena.

Per qualsevol consulta en el procés és possible contactar amb els operadors de telecomunicacions de la comarca, que es troben a disposició per tot tipus d’aclariments o instal·lacions.

x