Roben vehicles per encastar-los en les façanes de dues entitats bancàries a la Garrotxa

Els Mossos d’Esquadra investiguen un grup que va robar un vehicle i va encastar-lo contra el caixer automàtic d’una entitat financera a Sant Jaume de Llierca durant la passada matinada. El grup va actuar presumptament fa dos dies a Vilablareix, i el passat 21 de gener a Tortellà. Només en un dels casos van aconseguir emportar-se el botí.

L’entitat bancària afectada del carrer Major de Sant Jaume de Llierca ha sofert nombrosos danys materials, tant a dins com a fora de l’oficina. A dins, tombat, hi havia el caixer automàtic, objecte de l’intent de robatori d’aquesta matinada. Sobre 2/4 de 4, els veïns han sentit un fort cop. En sortir, han vist almenys sis individus corpulents.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: S’ha sentit un cop molt fort, han sortit els veïns i han vist sis persones que parlaven entre elles. No han reconegut l’idioma. Eren homes corpulents i ràpidament han avisat als Mossos.

Per intentar perpetrar el robatori, els lladres han robat dos vehicle:, un cotxe robat a Vidreres, amb el qual s’han encastat a l’entitat bancària fent marxa enrere, i una furgoneta robada a Castellfollit de la Roca. Els lladres no han aconseguit emportar-se el caixer ni els diners, tot i que sí que han robat el material d’obra de la furgoneta, entre el que hi havia una formigonera, un trepant i una radial, que l’autònom propietari hauria valorat en més de 2.000 en la seva denúncia. La matinada d’aquest mateix dimarts a Vilablareix, al Gironès, els lladres s’encastaven en l’oficina de la mateixa entitat bancària i, segons fonts de la investigació, aconseguien emportar-se prop de 30.000 euros. A Tortellà, ahir van arreglar els desperfectes d’un intent de robatori amb les mateixes circumstàncies. Sis individus van aparèixer amb dos vehicles robats en localitats properes, i un el van utilitzar per encastar-se contra el caixer automàtic. Va passar la matinada del 21 de gener, durant la llevantada.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: Amb la fressa que hi havia, i que tothom estava pendent de l’aigua del Temporal Gloria, ho van aprofitar per intentar el robatori. Per les característiques similars podríem estar parlant del mateix grup.

A Tortellà els lladres tampoc van aconseguir endur-se ni el caixer ni els diners. El fet que l’intent de robatori hagi estat contra la mateixa entitat bancària fa pensar que els lladres prefereixen per alguna circumstància aquest tipus de caixers a l’hora de tombar-lo i arrencar-lo. Els alcaldes de les poblacions garrotxines afectades ja han demanat més vigilància al cos de Mossos d’Esquadra.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: Aquell dia tots els cossos de seguretat estaven més pendents del temporal. Llavors suposo que van aprofitar aquesta circumstància.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: Sabem que tenen dificultats, però ens pertoca demanar als cossos de seguretat que incrementin les rondes de vigilància a la Garrotxa.

La investigació continua oberta.