La Coordinadora 8M Garrotxa promou una caixa de solidaritat amb les víctimes de violència masclista

Fa gairebé un any, amb motiu del Dia de la Dona, va néixer la Coordinadora 8-M de la Garrotxa. Dos presumptes casos de violació a Olot en els últims mesos han portat el col·lectiu a impulsar una iniciativa pionera, la creació d’una caixa de solidaritat.

Íngrid Garcia, coordinadora 8M Garrotxa: A part de tot el que passa la noia, des que denúncia fins que arriba el judici suposa un cost, i moltes vegades no es pot assumir. El que nosaltres pretenem és assumir-los, tan siguin jurídics, com psicològics o d’acompanyament, tot el que pugui servir per ajudar la noia.

Per tal d’omplir la caixa, l’entitat feminista ha organitzat diverses activitats en les properes setmanes. La primera és la representació de la coreografia viral “El violador ets tu”, diumenge al Firal Petit d’Olot.

Íngrid Garcia, coordinadora 8M Garrotxa: Creiem que és molt important per visibilitzar que els carrers són nostres i sempre ho seran. Tenim el mateix dret nosaltres que un home.

 L’acció és oberta a totes les dones que vulguin sumar-s’hi, als assajos a partir de les 10.30h i la posterior gravació, a partir de les 12h del migdia. La Coordinadora 8M Garrotxa també promou el Carnestoltes Popular pel proper 29 de febrer a la Plaça Campdenmàs, i es prepara per tornar a sortir al carrer el Dia de la Dona.

Deixa un comentari