El Dipsalut comença a analitzar la radioactivitat de l’aigua de consum humà en 11 municipis de la Garrotxa

L’organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, el Dipsalut, ha començat a analitzar els nivells de radioactivitat de l’aigua de consum humà a la xarxa de 82 municipis demarcació. La introducció d’aquests controls té per objectiu determinar quins nivells de radioactivitat d’origen natural i artificial té l’aigua que bevem i garantir que és segura per a les persones.

Xavier del Acebo: És un requeriment normatiu, i ara aquest primer i segon any analitzarem tots els abastaments i tindrem una idea de com es reparteix la radioactivitat natural a l’aigua.

11 municipis de la Garrotxa, que formen part del Programa de Suport a la Gestió Municipal Directa de l’Aigua, se sotmeten a aquestes mesures radiològiques:  Besalú, Beuda, La Vall de Bianya, Les Planes d’Hostoles, Mieres, Sales de Llierca, Sant Aniol de Finestres, Sant Feliu de Pallerols, Sant Ferriol, Sant Jaume de Llierca i Sant Joan les Fonts.

Xavier del Acebo: Ho fem a tots aquells municipis que soliciten el programa i en el cas de la Garrotxa el consorci SIGMA serà l’encarregat de fer els analítiques.

Els resultats s’aniran fent arribar a l’Agència de Salut Pública de Catalunya i els ajuntaments participants, perquè preguin les mesures que considerin necessàries. A priori, segons el Dipsalut, la demarcació de Girona no es considera una zona de risc a nivell radioactiu.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari