Òmnium acull la presentació del llibre ‘Canto jo i la muntanya balla’ d’Irene Solà

La seu d’Òmnium Garrotxa va omplir-se ahir al vespre de desenes de persones que escoltaven atentament i amb un somriure d’orella a orella a David Santaeulària, membre de l’Associació Binari i que va conduir l’acte i com no, a Irene Solà autora del llibre ‘Canto jo i la muntanya balla’, guanyadora del Premi Anagrama de Novel·la en Català del 2019 i finalista al Premi Òmnium a la millor novel·la de l’any.

A la narració, prenen la paraula persones, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols, la tempesta i fins i tot la pròpia muntanya. Una novel·la situada a la Vall de Camprodon que ens endinsa en una història plena de llums i ombres, de desespers i d’esperances.

Irene Solà: Està escrit a base de capítols i cada capítol s’escriu des de la perspectiva d’un dels personatges. Llavors hi ha una història que passa per sota d’aquestes veus, una mica com si fos una vena o un riu subterrani. És un llibre que es vol mirar la muntanya, que es vol mirar aquest tros de món que és el prepirineu català entremig de Camprodon i Prats de Molló una mica des de moltes mirades i també de cara, sense posar la natura en un pedestal sinó intentant veure com diferents maneres de viure poden tenir lloc en un mateix espai.

L’Irene Solà és una de les autores participants al festival MOT d’enguany, que tindrà lloc entre Olot i Girona del 26 de març al 4 d’abril.

Deixa un comentari