Un centenar de persones participen en l’assaig i gravació de la performance feminista ‘Un violador en tu camino’ al Firal Petit

El Firal Petit d’Olot va ser l’escenari diumenge de l’assaig i gravació de la performance feminista ‘Un violador en tu camino’. Es tracta d’una acció participativa contra la violència masclista, creada per un col·lectiu feminista a Xile, concretament a Valparaíso, i que últimament ha arribat a tot el món.

Marina José Clavé, coordinadora del Col·lectiu Vuit de Març: Una crida per la lluita feminista. A Xile, va començar aquest ball que va ser el pioner. Hem anat fent arreu de Catalunya i avui ha tocat aquí.

El ball consisteix a embenar-se els ulls i fer una simple coreografia amb frases contundents contra la violència masclista. Un centenar de persones van participar en l’activitat. L’entitat organitzadora va valorar de forma molt positiva la resposta que va tenir l’esdeveniment.

Ingrid Garcia, coordinadora del Col·lectiu Vuit de Març: Al principi érem menys, però hem anat fent crida a tothom i la gent s’ha anat animant, que és el que ens interessava. Molt contentes que estiguem als carrers i que la gent ens vegi, perquè hi som.

Les coordinadores del Col·lectiu Vuit de Març també van afirmar que és una manera immillorable de visibilitzar la lluita feminista. “Si no la fem nosaltres al carrer, no la fa ningú”, van concloure.

x