Salvem les Valls i el Centre per la Sostenibilitat Territorial recullen firmes contra el projecte de la variant de les Preses

Esmena a la totalitat a la variant de Les Preses que ha dissenyat el Departament de Territori; aquesta és la voluntat de Salvem les Valls i el Centre per la Sostenibilitat Territorial (CST), que volen aturar el projecte presentat per diversos motius. Segons els col·lectius, la societat viu una situació d’emergència climàtica, i posa damunt la taula la possibilitat de no fer aquestes carreteres.

Raül Valls, Salvem les Valls: “Les solucions que s’han de posar damunt la taula han de passar per la possibilitat de no fer aquestes carreteres, com implementar un pla de mobilitat.”

Salvem les Valls i el CST detecten també errors en l’estudi d’impacte ambiental, i consideren que no es té en compte que els terrenys on es projecta la via són una zona molt sensible, amb terres de conreu notables i de gran valor paisatgístic. Acusen la Generalitat de no ser coherent.

Raül Valls, Salvem les Valls: “La Generalitat no pot fer un discurs ecologista i voler canviar de model i per una altra banda seguir projectant carreteres.”

El proper 26 de febrer s’acaba el termini per presentar al·legacions. Per tal que les seves reivindicacions tinguin suport, els dos col·lectius recullen signatures a diferents punts de la comarca.

x