Educacont connectarà 100 escoles catalanes per mesurar la contaminació

Les fronteres d’Educacont aniran més enllà durant la propera convocatòria del Robolot 2020. Durant els dies 9 i 10 de maig el projecte mostrarà en un mapa interactiu una xarxa catalana de més de 100 escoles que mesuren la qualitat de l’aire amb finalitats educatives gràcies als aparells gestats en la passada edició del certamen de robòtica.

Toni Moreno, responsable del projecte: No només fem això que estava previst, sinó que ara hem decidit que al Robolot, amb un mapa es veuran 100 punts per tota la geografia catalana que quan es faci ‘click’ sobre algun d’aquests punts sabrem quina és la qualitat de l’aire d’aquella escola.

La iniciativa permetrà conèixer les xifres de contaminació de diversos punts de Catalunya gràcies a la mesura de les escoles adherides. D’altra banda, el mateix cap de setmana del Robolot també es quantificaran els nivells de la qualitat de l’aire des de localitzacions diferents dins la ciutat d’Olot.

Marc Bramon, tècnic de Xartic: Es farà mitjançant una xarxa de wifi on es connectaran tots els dispositius i es passarà al núvol per projectar sobre el mapa. El ciutadà podrà veure totes les zones i la contaminació.

El projecte ha nascut per conscienciar als alumnes sobre els efectes de la contaminació i la qualitat de l’aire del territori, creant una gran xarxa per compartir coneixements.

Deixa un comentari