El Col·lectiu d’Ensenyants demana que es plantegi la rebaixa de les ràtios

L’opció de tancar una línia educativa a la ciutat per part del Departament d’Educació, i que aquesta fos a l’Escola Malagrida, segons va deixar entendre, ha despertat un intens debat entre la comunitat educativa, així com les famílies dels alumnes del centre olotí. Ara ha estat la Junta del Col·lectiu d’Ensenyants la que s’ha pronunciat sobre la qüestió. Creu que l’opció del Departament és precipitat i demana que es plantegi la possibilitat de baixar ràtios.

El Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa creu que l’opció del Departament d’Educació de tancar una línia en un centre olotí és precipitada. Així ho manifesta en un comunicat que ha volgut fer públic, en el qual considera negatiu que s’hagi generat un debat entorn del tancament o no d’una línia de P3 en un centre concret, que pot fomentar, de retruc, l’enfrontament entre dues tipologies de centres educatius, les dels públics i els concentrats que es troben en la  mateixa zona. Considera que s’hauria de plantejar la rebaixa de les ràtios escolars. Recorda que en èpoques recents, els centres han assumit increments de les ràtios després que se’ls demanés fer-ho així, i que ara seria un bon moment per revertir-ho.

El Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa demana al Departament que prengui una decisió responsable després d’escoltar a l’administració local i a la comunitat educativa de la ciutat.

El col·lectiu creu que s’hauria de prendre en consideració la igualtat d’oportunitats de tots els centres a l’hora d’ofertar places o línies per al nou curs, així com la voluntat de les famílies, respectant les seves demandes en un procés d’inscripció ordinari. L’entitat acaba el comunicat manifestant que els pares haurien de poder matricular els fills a l’escola pública de la seva zona si així ho manifesten. Els ensenyants de la Garrotxa no estan segurs que això sigui possible si, finalment, s’acaba prenent aquesta decisió en una escola que, recorden, té plenes les dues línies ofertes aquest curs.

Deixa un comentari