Es presenta la xarxa autònoma d’acollida de la Garrotxa al Núria Social

Al Núria Social d’Olot hi va tenir lloc aquest cap de setmana la presentació de la xarxa autònoma d’acollida de la Garrotxa, un projecte que s’ha estat gestant durant gairebé sis mesos per organitzar-se davant la problemàtica de joves estrangers que arriben sols a Catalunya i oferir-los oportunitats educatives i allotjament.

Sílvia Pagès, membre de la xarxa autònoma d’acollida: La xarxa és la societat civil que s’ha organitzat veient la problemàtica que estava creant l’administració deixant molts joves al carrer per la manca d’invertir recursos en acollir-los a tots i de forma digna.

Els joves menors nouvinguts passen a formar part del sistema de tutela de la Generalitat, la DGAIA, que actualment només pot oferir recursos a un 30%. De la mateixa manera que els majors de 18 anys, que passen a ser considerats migrants sense suport, de manera que hi ha persones que s’han afegit al projecte per actuar com a famílies d’acollida.

Osama, participant de la xarxa autònoma d’acollida: Ajuda als nois que no tenen res per poder menjar i viure, tenir una família, poder estudiar i aconseguir papers.

Raúl Arisa, família d’acollida: Estem acollint a dos nois des de fa més o menys cinc mesos, som la seva família ara mateix i els ajudem amb el que podem, els oferim suport i acompanyament amb els estudis i papers que s’han d’aconseguir.

La xarxa treballa per construir vincles i donar resposta als problemes amb els quals es topen aquests joves, on de moment se n’ha acollit a 5 en diferents habitatges garrotxins. Cada divendres es reuneixen tots els participants del projecte a l’Ateneu Popular Mala Petja d’Olot, un espai que convida a tothom qui vulgui conèixer la iniciativa i col·laborar-hi.

Deixa un comentari