L’Agència de Residus de Catalunya atorgarà una subvenció per a projectes de gestió de residus a tres empreses garrotxines

L’Agència de Residus de Catalunya ha resolt atorgar una subvenció de 230.480 euros a tres empreses garrotxines.

Aquesta subvenció té com a objectiu fomentar actuacions per millorar el comportament ambiental de les empreses en matèria de gestió de residus, amb la creació de projectes de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge de residus industrials.

Els projecte subvencionats van dirigits a diferents processos de reciclatge, des de la prevenció en el mateix procés productiu fins a la modificació d’aquests processos per poder admetre materials reciclats com a matèria primera del procés.

Pel que fa a les empreses garrotxines, LC Paper de Beuda amb 100.000 euros, realitzarà un projecte de disminució del residu de llots de tractament d’efluents mitjançant un assecador d’alta eficàcia; Resines Olot de les Preses amb 79.480 euros realitzarà un projecte de reciclatge de residus de plàstic per a la seva reutilització com a matèria primera; Pagès Valentí, de Sant Jaume de Llierca amb 51.000 euros utilitzarà la subvenció per a la reutilització del residu com a matèria primera per a una nova gamma de productes, així com per la selecció i preparació dels residus del procés productiu per a la comercialització com a subproducte.

Per obtenir aquests ajuts, les empreses no només han d’efectuar una inversió sinó que han de complir amb els objectius de prevenció, preparació per a la reutilització o reciclatge de residus industrials que s’han proposat i amb els requisits de la convocatòria. En total, l’ARC ha atorgat més de tres milions d’euros a mig centenar d’empreses de Catalunya.