Riudaura acull una de les dues campanyes de vacunació i xipatge per a gats i gossos que es fan a l’any

Riudaura va acollir dissabte una campanya de vacunació i xipatge per als animals domèstics, com els gats i els gossos. Els veïns del municipi van tenir l’oportunitat de posar als gossos la vacuna tetravalent i ràbia o bé als gats la trivalent felina. Així mateix, també els van poder microxipar i censar.

Agustí Llop, alcalde de Riudaura: La gent no ha de treure els animals del municipi. És un servei que donem des de l’ajuntament. Almenys el facilitem. L’ajuntament truca una veterinària, que ve aquí i fa el control aquí. Ella cobra directament les vacunes i el servei que dóna i s’aprofita al mateix temps per fer el cens dels animals domèstics.

La plaça del Gambeto va ser l’escenari de l’esdeveniment, que el municipi duu a terme dues vegades l’any, una a l’hivern i l’altra a l’estiu.

Núria Rodríguez, veterinària: És interessant. El que fem és motivar una mica la gent a què vacuni els gossos i incentivem, perquè intentem fer un pack amb el preu, amb el microxip. Intentem que la gent els censi i els fem una visita veterinària. Potenciar una mica això. Hi ha alguns pobles que els costa una mica.

 

Helen Gómez, veïna: Està molt bé, perquè s’han de tenir vacunats i xipats, perquè mai se sap si el gos pot marxar darrere d’un rastre. A més, aquí que estem al bosc i a la muntanya. Si mai el troben, que puguin saber d’on ve aquest gos. És com el DNI que nosaltres portem. Si no té res, és un gos perdut.

Tots els animals de companyia del poble han d’estar correctament censats, segons les ordenances municipals.