El Govern vol aprovar l’estudi informatiu de la variant de les Preses aquest any per acabar-la amb la d’Olot a finals de la dècada

Ahir, el director general d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Xavier Flores, va ser a les Preses per fer la segona de les exposicions sobre l’estudi informatiu de la variant de la Vall d’en Bas als veïns del territori. Prèviament, Flores va concedir una entrevista al programa Pros i Contres d’OLOT TELEVISIÓ, conduït per Albert Brosa, on va aclarir els terminis amb què treballa el departament.

El Departament de Territori i Sostenibilitat treballa amb l’objectiu de tenir l’estudi informatiu de la variant de les Preses i la Vall d’en Bas definitivament aprovat aquest mateix any.

Xavier Flores, director general d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat: Aquest és el nostre objectiu ara, ser capaços de definir el corredor per on volem que després es desenvolupi aquesta variant. Després ens quedarà feina per fer, que és el projecte constructiu, etc. Aquest any m’agradaria disposar d’aquest estudi informatiu. Si ho aconseguim aquest any, i tenim en marxa la variant de les Preses, tindrem desencallada la variant d’Olot en el sentit que sabrem per fi quin és el seu traçat, juntament amb la variant nord d’Olot, en la qual també estem treballant en aquests moments.

En aquest sentit, si s’aproven els terminis necessaris i hi ha pressupost, les variants podrien ser una realitat entre el 2027 i el 2028.

Xavier Flores, director general d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat: Demenem també de qui ens emet la declaració d’impacte ambiental, dependrem d’informes d’altres organismes, i això pot ser molt variable.

Albert Brosa: Abans de 10 anys aquestes variants han d’estar fetes?

Xavier Flores, director general d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat: Home, jo espero que sí, evidentment. I si no som capaços, serà un fracàs col·lectiu, tingue-m’ho clar. No es tracta de dir qui és el culpable que no es tingui o no, es tracta d’un fracàs com a societat, i jo crec que això no ens ho podem permetre.

Aquest és l’horitzó que es marca el Govern de la Generalitat perquè les variants siguin una realitat en el menor temps possible, tenint en compte els terminis necessaris en cada procés a comptar a partir d’aquest moment.