El Cercle Euram demana als grups municipals d’Olot que explicitin el suport a iniciar la variant no més tard del 2022

El Cercle Euram Garrotxa considera que l’acord a què van arribar els alcaldes dels municipis per on han de passar les futures variants amb la Generalitat per portar a terme la construcció de la infraestructura és feble atès que, segons diuen, hi ha actors que han manifestat explícitament que la variant no és prioritària. En tot cas, creuen que el consens no ha donat els fruïts esperats.

Òscar Rodríguez, president del Cercle Euram Garrotxa: El consens ha estat manifestament obviat per algun dels actors, que ha provocat el trencament del consens i hi ha una voluntat d’un petit territori que obstaculitza la millora del benestar d’una ciutat mitjana, afectant directament desenes de milers de persones.

L’agrupació empresarial creu que el territori no pot esperar més pel que consideren que és un greuge comparatiu respecte d’altres comarques que, a més, provoca inconvenients inadmissibles.

Per tot això, el Cercle havia de presentar aquest dijous al ple de l’Ajuntament d’Olot una moció per sol·licitar als grups municipals que es posicionin de forma clara i incontestable sobre el desenvolupament de la variant amb independència del que passi amb la de les Preses.

Òscar Rodríguez, president del Cercle Euram Garrotxa: I que cada grup municipal pugui expressar el seu posicionament a favor o no de la segregació per tal de desencallar el tram d’Olot.

Finalment, cap dels representants del Cercle Euram Garrotxa no ha comparegut al ple per presentar la moció. Davant això, els grups municipals han decidit deixar el punt sobre la taula fins a una ocasió en què l’agrupació pugui presentar-la i defensar-la.

El Cercle Euram demanarà a la mateixa moció que l’Ajuntament d’Olot emprengui les accions necessàries per construir la variant no més enllà del 2022.

Òscar Rodríguez, president del Cercle Euram Garrotxa: No és la idea principal del Departament, però potser també és una excusa per allargar el desenvolupament de la infraestructura. Sabem que la d’Olot és una infraestructura que pot tardar entre pitos i flautes prop de quatre anys.

L’agrupació empresarial garrotxina creu que qui no considera la variant necessària és una minoria que no pot obstruir el desenvolupament econòmic d’una majoria implicada en els territoris afectats, segons apunten.

Ahir a OLOT TELEVISIÓ l’alcalde de les Preses afirmava que la segregació dels projectes de les variants era una línea vermella per al seu Ajuntament, que no permetria que la construcció de la variant d’Olot sense la de la Vall d’en Bas agreugés més els problemes de trànsit que ja té la localitat, i que afecten també les empreses del seu polígon. El president del Cercle Euram Garrotxa diu a aquest aspecte que el greuge és major permetent que les afectacions en el trànsit es mantinguin a l’Avinguda Sant Jordi d’Olot.

Òscar Rodríguez, president del Cercle Euram Garrotxa: Llavors estem traslladant l’embut a una zona que és la que obstaculitza el desenvolupament de la infraestructura total. En tot cas, ells veuran quin perjudici representa per als seus habitants tenir la problemàtica que tenim al vial Sant Jordi. Hi haurà tap? Sí. Ens perjudicarà igualment? Potser no tant.